Draadeinden

SupplierExpert levert bijna elke maat Draadeind / Draadstang. Handelslengten van de draadeinden zijn op 1-2-3 meter en ook bepaalde maten standaard draadstukjes. 4-5-6 meter kan speciaal geproduceerd worden. Als wij de standaard draadeinden niet op voorraad hebben, leveren wij dat binnen enkele dagen door onze centrale inkoop in Europa.
Of wij verzorgen zelf uw gewenste specials die Elektrisch ( Blank, Geel of Zwart) of Thermisch verzinkt kunnen zijn.

Natuurlijk bieden wij ook andere afmeting stukken draad aan dan hier op de pagina vermeld.

[table “10” not found /]

Draadeinden zijn in verschilende materialen en sterkte klassen te verkrijgen. Voor Engelse maatvoeringen worden de sterkte aangeduid met “Grades”. Draadeinden kunnen ook verschillende oppervlakte behandelingen krijgen. De eventuele kleurcode op de draadstang geeft de sterkte aan van de draadstang en niet die van de eventuele soort van oppervlakte behandeling.
De meest gebruikte kwaliteit voor stalen draadeinden is de klasse 4.8 Deze kwaliteit draadeind heeft in de handel geen specifieke Kleurcodering >> GEEN
De sterkere kwaliteit voor stalen draadeinden is de klasse 8.8
Deze kwaliteit wordt door SupplierExpert ( en vaak in de handel) met specifieke Kleurcodering >> GEEL aangegeven.

De nog sterkere kwaliteit voor stalen draadeinden is de klasse 10.9
Deze kwaliteit wordt door SupplierExpert ( en vaak in de handel) met specifieke Kleurcodering >> WIT aangegeven.

De sterkste standaard kwaliteit voor stalen draadeinden is de klasse 12.9
Deze kwaliteit wordt door SupplierExpert ( niet standaard in de handel) met specifike Kleurcodering >> BLAUW aangegeven.
TIP: Hoe hoger de sterkte klasse, hoe breukgevoeliger (afschruiven) de draadeind wordt.

De meest gebruikte kwaliteit voor Roestbestendige draadeinden (o.a.in de bouw) is de kwaliteit A2
Deze kwaliteit wordt door SupplierExpert ( en vaak in de handel) met specifike Kleurcodering >> GROEN aangegeven.

De zeewater bestendige kwaliteit voor Roestbestendige draadeinden is de kwaliteit A4
Deze kwaliteit wordt door SupplierExpert ( en vaak in de handel) met specifike Kleurcodering >> ROOD aangegeven.

Aluminium Draadeinden kunnen van verschillende soorten aluminium gemaakt worden.
Gedraaide aluminium draadeinden of korte draadstukjes worden vaak van aluminium in boor/draai kwaliteit gemaakt. Met name Aluminium 2011
Gerolde aluminium draadeinden zijn vaak gemaakt van Aluminium 6082
Als er hoge sterke aan de draadeind gesteld wordt, is de keuze voor aluminium 7075 = Sopral P60 + AZ 5GU
Aluminium draadeinden kunnen eventueel ook geanodiseerd in blanke of kleur geleverd worden.

Titanium draadeinden als de sterkte van staal, corrosie bestendigheid van RVS en het gewicht van aluminium gewenst is, komt het materiaal Titanium in het spel.
Vaak worden titanium draadeinden toegepast in de racesport en vliegtuigindustrie.
Titanium is verkrijgbaar in verschillende sterkte klassen (Grades).
Grade 2 (3.7035): kan gebruikt worden voor draadeinden als gewicht en corrosiebestendigheid het belangrijkste is.
Grade 5 (3.7165): Kan gebruikt worden voor sterkte van de draadeinden het grootste belang is in combinatie licht gewicht.

Thermisch verzinkte Draadeinden zijn draadeinden die in vloeibaar zink zijn gedompeld en daardoor een dikke beschermende laag hebben.
Wanneer hiervoor standaard stalen draadeinden gebruikt worden, passen er geen standaard moeren meer op. Voor dit soort draadeinden zijn overmaats moeren verkrijgbaar.
Er worden ook draadeinden speciaal ondermaats geproduceert zodat na het Thermisch verziken de draadeinden ISo passend zijn en er geen speciale moeren nodig zijn.
Duitse aanduiding is: TZn (feuerverzinkt) Gewindestangen / Engelse aanduiding is: HDG (Hot-Dip Galvanized) Treaded bars.

Electrolitisch verzinkte Draadeinden zijn de meest gangbare verzinkte draadeinden die door electrolyse van een dunne (ca 8 micron) zinklaag worden voorzien.
Wanneer hiervoor standaard stalen draadeinden gebruikt worden, passen er nog steeds standaard moeren op.
Draadeinden die elektrolytisch verzinkt zijn hebben standaard een blanke passivering waardoor de zinkkleur blijft. Echter is Gele en Zwarte passivering ook mogelijk.
Duitse aanduiding is: GalZn (galvanisch verzinkt) Gewindestangen / Engelse aanduiding is: ZP (zinc plated) Treaded bars.

HomeAssenPennenSplitPennenNagels • BlindklinkNagels • KlinkNagelsDraadeindTapeindenAfstandhouder/VerloopbusAnkers & PluggenBollen & KnoppenBorgRingenBolle&Holle RingenKraagRingenKraalRingenStelRingenVeerRingenVlakke RingenBussenDraadBussenKraagBussenAfbreekMoerenBlindklinkMoerenBorgMoerenDopMoerenGlijMoerenHulsMoerenInschroefMoerenInslagMoerenKartelMoerenKnevelMoerenKooiMoerenKorfMoeren&BeugelmoerenKraagMoeren & FlensMoerenKroonMoerenLasMoerenRondMoerenVierkantMoerenVleugelMoerenWartelMoerenZetMoeren/InpersMoerenAluminium&Titanium MoerenKunststof MoerenMessing MoerenRVS MoerenStalen MoerenAluminium&Titanium BoutenKunststof BoutenMessing BoutenRVS BoutenStalen BoutenBanjoBoutenFlensBoutenHamerkopBoutenSlotBoutenT-GleufBoutenPasBoutenVierkantBoutenAluminium&Titanium Cil.SchroevenKunststof Cil.SchroevenMessing Cil.SchroevenRVS Cil.SchroevenStalen Cil.SchroevenAluminium&Titanium StelschroevenKunststof StelschroevenMessing StelschroevenRVS StelschroevenStalen StelschroevenAluminium&Titanium Verz.MetaalSchroevenKunststof Verz.MetaalSchroevenMessing Verz.MetaalSchroevenRVS Verz.MetaalSchroevenStalen Verz.MetaalSchroevenCilinderkop.Met.SchroevenPancilinder.kop.Met.SchroevenBolkop Met.SchroevenFlens Met.SchroevenBoorSchroevenHoutSchroevenCilinderkop PlaatSchroevenVerzonkenkop PlaatSchroevenSpaanplaatSchroevenStokSchroevenKartelSchroevenKnevelSchroevenPasSchroevenVleugelSchroevenPlaten/SchijvenSpieenStoppen en PluggenNippelsOgen-HijsOgenOverzicht Bevestigingsnormen met vertaling